Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 20 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas375
mod_vvisit_counterJu?e1565
mod_vvisit_counterOve nedelje375
mod_vvisit_counterOvog meseca35371
Zrenjanin, Inđija i Loznica na Sajmu investicija u Čikagu Ĺ tampaj

Opštine Zrenjanin, Inđija i Loznica pobedile su na takmičenju "Investirajte u Srbiju" koje je u organizaciji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) održano u Beogradu. Ove tri opštine su, u konkurenciji deset opština uključenih u USAID-ov program, zahvaljujući najvećem osvojenom broju bodova, dobile priliku da, o trošku USAID, predstave svoje potencijale i mogućnosti za investiranje na Sajmu privrede u Čikagu koji organizuje Kongres srpskog ujedinjenja u dijaspori od 27. do 29. oktobra ove godine.

U konkurenciji su bile opštine, uključene u program "MEGA" (Municipal Economic Gronjth Activity - Podsticaj ekonomskom razvoju opština) – Zrenjanin, Inđija, Loznica, Subotica, Novi Beograd, Užice, Kragujevac, Kruševac, Prokuplje i Vranje. One su, predstavljajući svoje dosadašnje domete u investiranju i podsticanju privrednog razvoja, organizovale prezentacije koje je ocenjivao poseban žiri, u čijem su radu učestvovali ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić, predstavnici Američke privredne komore, ambasade SAD u Beogradu, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i USAID. Svaka opština je izradila propagandni materijal i višejezične internet prezentacije, kroz koji se ocenjivao kvalitet informacija potrebnih stranom investitoru.

Image
Zrenjanin
Zrenjanin je uvršten u projekat MEGA zahvaljujući naporima učinjenim na dovođenju investitora, stvaranju povoljnih uslova za "grinfild" ulaganja i razvoju industrijskih parkova. Nije zanemareno ni dosadašnje učešće opštine Zrenjanin u programima USAID, poštovanje rokova za realizaciju projekata i dobar partnerski odnos koji je prisutan još od 2001. godine i početaka saradnje između Zrenjanina i američkih nevladinih donatorskih organizacija.

Inđija je vodeća opština u Srbiji po visini stranih ulaganja i broju direktnih stranih investicija, dok je Loznica predstavila bogato kulturno-istorijsko nasleđe, turističke potencijale i mogućnosti za investiranje u poljoprivredno-prerađivačkoj delatnosti.

Image
SO Inđija
Inače Inđija se već duže vreme izdvaja od drugih opština u Srbiji po prvoj elektronskoj vladi, sređenim i komunalno opremljenim industrijskim zonama, a posebno po direktnim i velikim stranim investicijama. Pored toga, Inđija je prva i jedina opština sa «Sistemom 48», koji daje mogućnost svakom građaninu da se sa bilo kakvim problemom obrati opštini, i – da mu u roku od 48 sati problem bude rešen ili da dobije odgovor kada će to biti učinjeno. Uz to postoji i tzv. oficir na vezi, tačnije pravnik koji je 24 sata na raspolaganju stranom investitoru za sve informacije oko uslova i propisa za ulaganje u Inđiji, odnosno u Srbiji.

Kako je Čikago najjači srpski grad posle Beograda, i naša dijaspora je jaka, na Sajmu će biti prisutni naši kongresmeni, senatori srpskog porekla, potrudićemo se da na najbolji način izložimo ponudu naših opština. Želimo da američki investitori dođu da ulažu u Srbiju i Evropu uopšte. Oni se teško na to odlučuju, budući da je ovo malo tržište, za razliku od Kine koja je njihovo najveće tržište. Ponudićemo ono što imamo, najjeftiniju radnu snagu u Evropi, potpisan ugovor o slobodnoj trgovini sa Rusijom, koji jedino mi imamo u Evropi, i naše uređene industrijske zone.

Na ovom konkursu opštinu Sokobanja niko iz SO nije prijavio. Na internet prezentaciji Sokobanje www.sokobanja.org.yu i lokalne samouprave www.sokobanja.sr.gov.yu ne postoje nikakve informacije za potencijalne investitore, niti stavka „tenderi“ i „konkursi“, niti su sajtovi poseduju englesku ni nemačku verziju sajta. Najnovija vest na prezentaciji lokalne samouprave je iz maja 2006, a zajednička emajl adresa svih funkcionera je sosokobanja@ptt.yu koja je inače namenjena fizičkim licima što je krajnje neozbiljno.

U opštini Sokobanja u 2006. natalitet i broj stanovnika je opao, visokoškolovani su se napuštali banju, nije bilo kapitalnih investicija, a obim privrednog poslovanja je u konstantnom opadanju.

Komentari (1)Add Comment
nesposobni
napisao Oki , 12, November, 2006
A ko iz SO da predstavi Sokobanju na takvom konkursu? Sa kojom prezentacijom da predstavi Sokobanju, sa sokobanja.org.yu? Malopre sam posetio www.indjija.net i zaista je super prezentacija. A cisto sumnjam da je placena 3600 eura kao nasa. Steta je sto nam grad propada zbog licnih interesa pojedinaca na vlasti. Kada su bili u Vojvodini da prezentuju Sokobanju - Kokan Siljeg - glavni turizmolog stalno je reklamirao svoju kafanu -sto se drugacije naziva sukob interesa ,ali koga jos briga za to. :?
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: -1

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: