Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas151
mod_vvisit_counterJuce798
mod_vvisit_counterOve nedelje949
mod_vvisit_counterOvog meseca19163
Sportsko penjanje u Vrmdži
Sokobanjsko selo Vrmdža, koje je proteklih godina postalo poznato po tome što su se u njega doselile porodice iz razlièitih gradova u Srbiji i svetu, može se pohvaliti i prvom stenom za sportsko penjanje na podruèju Timoèke krajine. Stenu "Devojaèki kamen", visoku bezmalo 40 metara, meštani su uz pomoæ profesora i studenata niškog Fakulteta za sport i fizièko vaspitanje proteklih meseci pripremali za penjanje, a ovog vikenda ugostili su i prve zaljubljenike u taj sport.
Èlanica kluba PAEK iz Niša Milica Ognjanoviæ je  kazala da je stena u Vrmdži veoma interesantna i sa veoma interesantnim smerovima. „Teren je dosta zahtevan i poterebna je dobra tehnika za penjanje„, kazala je Ognjanoviæ.
Njeg kolega iz kluba PAEK Miša Vruæiniæ takodje je veoma zadovoljan penjalištem u Vrmdži. „Do sada sam isprobao tri smera i mogu da kažem da je stena super i da lepo „drži“„, rekao je Vruæiniæ.Predsednik Mesne zajednice sela Vrmdža kod Soko Banja Slaviša Krstiæ je izjavio da je na steni obeleženo više od dvadeset smerova, a penjaèi su im dali imena bogova iz slovenske mitologije poput Mokoša, Dajboga i Striboga. „Penjaèi æe moæi da osvajaju „Devojaèki kamen“ tokom èitavog leta jer se stena nalazi nasuprot nasuprot sunca i nikada nije previše zagrejana„, rekao je Krstiæ.

Prema njegovim reèima, dolazak u Vrmdžu najavili su penjaèi iz razlièitih krajeva naše zemlje jer se veæ „proèulo“ da na njoj postoje smerovi koji su veoma zahtevni i zanimljivi.

Krstiæ medjutim dodaje da pored stene za penjanje i netaknute prirode Vrmdža može još mnogo toga da ponudi penjaèima.
„Ovde se nalazi i Vrmdžansko jezero, Latingrad, Crkva svete Trojice, etno muzej i stara vodenica. Sve veæi broj domaæinstava nudi smeštaj i zdravu hranu“, naglasio je Krstiæ.
Studenti i profesori  Fakulteta sporta i fizièko vaspitanja iz Niša takodje su ovog vikenda posetili novootvoreno penjalište u Vrmdži, ali i jezero, crkvu i muzej.

Vrmdža je prošle godine ugostila više od 6.000 turista, a meštani veruju da æe sa novim sadržajima, poput stene za penjanje, ove godine daleko nadmašiti taj broj.

B.Ljubisavljeviæ
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Jovica jovic , 30, May, 2017
Svaka cast Vrmdzanima na angazovanju
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +2

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: