Recepti domace kuhinje!!!

<< < (14/14)

Dacha:
Ja sam vise za neko jelo koje se lakse priprema,recimo,jagnje na raznju ili prase na raznju... :anjdjeo: :anjdjeo: :anjdjeo:
Doduse,mora malo duze da se sprema,ali... :anjdjeo: :P :o

Sale-X:
Пљескавице од пиринча

Састојци (за 4 особе)

    * 50 грама пиринча
    * 150 грама шаргарепе
    * 350 грама тиквица
    * 1 главица црног лука
    * 100 грама горгонзоле
    * 3 јаја
    * 2 кашике млека
    * 80 грама брашна
    * 70 грама путера
    * 200 ml павлаке
    * 300 ml супе (инстант)
    * бибер и со

Начин припреме

Пиринач кувати 20 минута, oцедити и оставити да се охлади. Помешати га с јајима, млеком и брашном. Умешати шаргарепу и тиквице исечене на танке резанце. Посолити и побиберити по укусу. Од масе правити пљескавице и испржити их на путеру.

Исецкати лук и продинстати га на преосталом путеру. Прелити павлаком, супом и додати рендани сир. Посолити, побиберити и служити са пљескавицама од пиринча и поврћа.






Пљескавице на врањански начин

Састојци

    * 800 грама млевене јунетине
    * 3 главице црног лука
    * 3 паприке
    * 2 чена белог лука
    * уље
    * со и бибер

Начин припреме

Ситно насецкајте црни лук, па га измешајте с млевеним месом, посолите и побиберите. Од меса обликујте пљескавице, па их пеците на роштиљу с обе стране. Паприку оперите и испржите, додајте сецкани бели лук и тиме прелијте топле пљескавице. Служите топло.





Пљескавице од рибе



Састојци

    * 1 kg рибе (ослића)
    * 1 везица поврћа за супу
    * 1 главица лука
    * бибер, со
    * 1 слатка црвена паприка
    * 4 јаја
    * 1 кашика зачина C
    * 2 чена белог лука
    * уље за пржење

Начин припреме

Поврће за супу скувајте у сланој води. Када омекша, додајте очишћену рибу и кувајте све док риба не омекша. Затим оцедите воду, месо одвојите од костију и заједно са поврћем ситно исецкајте. Додајте ситно исецкани црни и бели лук, бибер, слатку црвену паприку, јаја и зачин C. Добро измешајте и обликујте пљескавице, а затим их пропржите на врућем уљу. Сервирајте са салатом од кромпира.






Пљескавице од леблебије

Састојци
# 500 грама леблебије
# 1 веза першуна
# 1 већа главица лука
# неколико ченова белог лука
# мало мирођије
# 1 кромпир
# 1-2 јаја
# 1/2 кесице прашка за пециво
# со, бибер
# 1 кашичица цимета
# мало млевеног кикирикија
Начин припреме

Леблебију преко ноћи потопити у хладну воду. Потом је самлети на машини за месо два пута, самлети и бели и црни лук, першун и мирођију, а затим и пресан кромпир. Све то измешати, па додати 1-2 јаја, прашак за пециво, зачине и млевен пржен кикирики (по жељи). Од ове масе правити лоптице, благо их притиснути да би добиле изглед пљескавица или их, по жељи, обликовати као ћевапе. Пржити их на уљу и добро оцедити. Најукусније су вруће. Уз пљескавице послужити сос по жељи, павлаку или кечап, а обавезно их мало умочити у сенф. Као прилог послужити и пржене кромпириће.






Кинеске пљескавице

Састојци

    * 300 грама млевеног меса
    * 3 јаја
    * 3 пуне кашике брашна
    * 3 кашике уља
    * 2 dl воде
    * 1/2 прашка за пециво
    * 3 кашике презли
    * 1 главица црног лука
    * 2 чена белог лука
    * вегета
    * бибер

Начин припреме

Помешати 300 грама млевеног меса са 3 јаја, 3 пуне кашике брашна, 3 кашике уља, 2 dl воде, пола прашка за пециво, 3 кашике презли, 1 главицом исецканог црног лука, 2 чена белог лука, вегетом и бибером. Масу хладити у фрижидеру 1 сат, а затим вадити кашиком и пржити на врелом уљу.

zoran:
Ima li neko recept kako se pripremaju Pljeskavice

zoran:
Kada ste daleko od svoje rodne grude vremenon se zazelite svega pomalo a ponajvise domace kuhinje,imao sam jednu tetku Veru ciji Pasulj je bio broj 1 sto kazu devet jezika govori a deseti zamuckuje.
 Pa bih vas zamolio ko god svrati i procita ovu poruku da dostavi neki recept iz svog repertoara da pocnemo sa Srpskim pasuljom beli zuti prebranac itd...Unapred se zahvaljujem......Zoran

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana